15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialGiurgiu: Pastile, fiole şi cartuşe cu gaz, descoperite într-un microbuz bulgăresc la...

Giurgiu: Pastile, fiole şi cartuşe cu gaz, descoperite într-un microbuz bulgăresc la frontieră

Conform unui comunicat al ITPF Giurgiu, remis luni de Agerpres, poliţiştii de frontieră din Calafat au selectat pentru control un microbuz înmatriculat în Bulgaria, iar cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate asupra mijlocului de transport, au descoperit în interiorul acestuia, ambalate în colete, cantitatea totală de 2.533 articole de marochinărie, textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, printre colete, au fost găsite şi 881 pastile, fiole şi sticluţe cu Testosteron E şi 100 de cartuşe cu gaz pentru arme neletale pentru care şoferul microbuzului, un cetăţean bulgar în vârstă de 35 de ani, nu poseda niciun document de provenienţă sau autorizaţie de transport emisă de autorităţile competente.

La cercetări, şoferul a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Bulgaria către o firmă din Italia.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 557.840 lei, şi cartuşele cu gaz au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele interzise au fost predate autorităţii vamale, care a aplicat o sancţiune contravenţională, precizează sursa citată.

Faţă de cetăţeanul bulgar, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” şi contrabandă calificată.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au mai descoperit, în weekend, peste 6.800 articole de marochinărie, textile, încălţăminte şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetăţeni turci şi patru români au încercat să le introducă ilegal în ţară prin PTF Giurgiu.

“În urma acţiunilor specifice desfăşurate la finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute şi au descoperit cantitatea totală de 4.319 articole de marochinărie, textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute pe care trei cetăţeni turci şi patru români, cu vârste cuprinse între 29 şi 47 de ani, încercau să le introducă în ţară deşi nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea”, se arată în comunicatul citat.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 294.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, mai precizează sursa citată.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă