Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursă: politiadefrontiera.ro

Sursă: politiadefrontiera.ro

Giurgiu: Pastile, fiole şi cartuşe cu gaz, descoperite într-un microbuz bulgăresc la frontieră

Poliţişti din cadrul PTF Calafat, judeţul Dolj, au descoperit peste 880 de pastile, fiole şi sticluţe cu Testosteron E., substanţă dopantă cu grad mare de risc, inclusă în lista substanţelor interzise, şi 100 de cartuşe cu gaz pentru arme neletale într-un microbuz bulgăresc.

Rl online 0 comentarii

Conform unui comunicat al ITPF Giurgiu, remis luni de Agerpres, poliţiştii de frontieră din Calafat au selectat pentru control un microbuz înmatriculat în Bulgaria, iar cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate asupra mijlocului de transport, au descoperit în interiorul acestuia, ambalate în colete, cantitatea totală de 2.533 articole de marochinărie, textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Totodată, printre colete, au fost găsite şi 881 pastile, fiole şi sticluţe cu Testosteron E şi 100 de cartuşe cu gaz pentru arme neletale pentru care şoferul microbuzului, un cetăţean bulgar în vârstă de 35 de ani, nu poseda niciun document de provenienţă sau autorizaţie de transport emisă de autorităţile competente.

La cercetări, şoferul a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Bulgaria către o firmă din Italia.

Bunurile, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 557.840 lei, şi cartuşele cu gaz au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele interzise au fost predate autorităţii vamale, care a aplicat o sancţiune contravenţională, precizează sursa citată.

Faţă de cetăţeanul bulgar, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare" şi contrabandă calificată.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au mai descoperit, în weekend, peste 6.800 articole de marochinărie, textile, încălţăminte şi parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetăţeni turci şi patru români au încercat să le introducă ilegal în ţară prin PTF Giurgiu.

"În urma acţiunilor specifice desfăşurate la finalul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute şi au descoperit cantitatea totală de 4.319 articole de marochinărie, textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute pe care trei cetăţeni turci şi patru români, cu vârste cuprinse între 29 şi 47 de ani, încercau să le introducă în ţară deşi nu deţineau documente de provenienţă pentru acestea", se arată în comunicatul citat.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 294.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare", mai precizează sursa citată.

Comentarii

loading...