14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialGripa face o nouă victimă. Numărul total de decese a ajuns la...

Gripa face o nouă victimă. Numărul total de decese a ajuns la 54

Potrivit INSP, femeia a murit din cauza virusului gripal de tip B, nefiind vaccinată împotriva gripei şi având şi alte probleme de sănătate, transmite Mediafax.

De la debutul sezonului 2017-2018, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 54.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că sunt sunt înregistrate peste 780 de cazuri de gripă, cele mai multe fiind în Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Olt şi medie în Bihor şi Argeş, cu răspândire regională în sud şi sud-est şi cazuri sporadice în alte judeţe.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 134.922, cu 51.3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (89.175) şi cu 4,4% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (129.165).

Chiar şi în aceste condiţii, Ministerul Sănătăţii nu va declara epidemie de gripă, pe motiv că nu este depăşit nivelul prognozat de specialişti, iar acesta va începe să scadă.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă