16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialDeclarația Unică: Guvernul a prelungit termenul de depunere

Declarația Unică: Guvernul a prelungit termenul de depunere

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, prelungirea până la 31 iulie a termenului limită pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit lui Barbu, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă în acest sens, la propunerea Ministerului Finanţelor.

“S-a adoptat prelungirea cu două săptămâni, respectiv până la 31 iulie 2018, a termenului limită pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice. (…) Termenul iniţial era 16 iulie 2018. Pentru depunerea online a declaraţiei unice în termenul (…) prorogat se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 şi plătit integral până la 15 martie 2019. Cu alte cuvinte, toate acele modificări făcute de Guvern în acest an în legătură (…) cu depunerea declaraţiei unice rămân în vigoare, doar că termenul (…) se prorogă până la 31 iulie”, a precizat Nelu Barbu.

 

Pe 6 iulie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţa că termenul limită pentru depunerea “Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este 16 iulie 2018.

Conform Fiscului, declaraţia se depune de către persoanele care au obligaţia declarării veniturilor realizate din România sau/ şi din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/ norma de venit a se realiza din România în anul 2018 şi de către persoanele care au obligaţia declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Persoanele care realizează venituri din activităţi economice sau alte categorii de venituri pot declara online, prin intermediul formularului electronic inteligent al Declaraţiei Unice disponibil în Spaţiul Privat Virtual (SPV).

Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă