14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Guvernul va lua măsuri compensatorii pentru angajații care intră în șomaj tehnic

Guvernul Orban pregăteşte măsuri, pe parcursul stării de urgenţă, care îi vor ajuta atât pe angajatorii cât și pe angajații care vor fi obligați să intre în întrerupere temporară a activităţii din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat, duminică, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, printr-un mesaj postat pe Facebook.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că este vorba de companii care vor intra în „reducere drastică a activității”.

„Va urma un prim val de măsuri pentru angajatori dar şi pentru angajaţii nevoiţi să intre în întrerupere temporară a activităţii (şomaj tehnic) pe perioada crizei. Vrem să ţinem aceşti angajaţi conectaţi la piaţă şi să aibă o sursă de venit până la sfârşitul acestei perioade de încercare, astfel ca imediat după terminarea acestei perioade să revină la lucru şi să repornim economia. Ascultăm toate opiniile, ne gândim la toate implicaţiile, ne organizăm pentru efectuarea la timp a plăţii pensiilor şi a beneficiilor sociale”, a explicat ministrul Violeta Alexandru în mesajul ei de pe Facebook.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă