Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Harghita: S-a reluat activitatea de extracţie la Salina Praid

Activitatea de extracţie şi prelucrare a sării s-a reluat la Salina Praid, după ce protestatarii au fost de acord cu protocolul semnat cu conducerea Salrom, în urma negocierilor care au avut loc marţi.

Rl online 0 comentarii

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat pentru Agerpres că miercuri a fost reluată activitatea de extracţie şi producţie, iar de joi turiştii sunt aşteptaţi să coboare în subteran.

O delegaţie a protestatarilor a participat, marţi, la negocieri cu directorul general Salrom, Matei Dumitru şi a semnat un protocol, care a dus la încetarea grevei.

Liderul de sindicat de la Salina Praid, Kelemen Jozsef, a declarat că protocolul cuprinde, printre altele, asigurări din partea conducerii Salrom că nu va cere despăgubiri pentru zilele când angajaţii au fost în grevă, promisiunea că 13 persoane angajate pe perioadă determinată vor avea contract pe perioadă nedeterminată dar şi unele creşteri salariale, despre care nu poate da detalii, "întrucât nu s-a calculat".

În ceea ce priveşte solicitarea protestatarilor de schimbare a directorului salinei Praid, Kelemen Jozsef a precizat că directorul general Salrom a spus se va face o evaluare a activităţii acestuia şi un răspuns în acest sens se va da în 45 de zile.

Greva de la Salina Praid a început joi, 22 februarie, când 55 de mineri au rămas în subteran, ulterior angajaţii protestând la suprafaţă, în faţa salinei sau în sălile de şedinţă, atunci când a fost prea frig afară.

Revendicările protestatarilor vizau reintroducerea coeficienţilor de ierarhizare între calificări, astfel încât să nu mai existe inechităţi salariale între anumiţi angajaţi, creşterea salariilor de bază cu 20% şi schimbarea conducerii salinei.

În cursul zilei de marţi s-au reluat livrările de sare de la salina Praid, după ce prefectul Harghitei, Jean-Adrian Andrei, a avertizat conducerea unităţii şi protestatarii că refuzul de a furniza sare pentru drumuri în această perioadă poate aduce atingere siguranţei naţionale.

Comentarii

loading...