11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialHope and Homes for Children și KRUK România anunță începerea celui de-al...

Hope and Homes for Children și KRUK România anunță începerea celui de-al treilea an de parteneriat

Comunicat de presă
București, 3 februarie 2020

 

Hope and Homes for Children și KRUK România anunță începerea

celui de-al treilea an de parteneriat

 

De la începerea parteneriatului dintre KRUK România și Hope and Homes for Children:

 

·         52 de copii aflaţi în risc de separare de familie au fost sprijiniţi să rămână alături de familii

·         15 tineri care au părăsit sistemul de protecţie a copilului au primit ajutor pentru a-şi începe viaţa pe cont propriu

·         120 de copii şi tineri au beneficiat de sesiuni de instruire şi training financiar

 

În decembrie 2017, Hope and Homes for Children și KRUK România au încheiat un parteneriat prin care compania, membră a Grupului financiar internațional KRUK, susține proiectele desfășurate de Fundație în domeniile prevenirii separării copilului de familie, integrării socio-profesionale a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție și a educației financiare pentru copiii și tinerii din sistemul de protecție a copilului. Rezultatele înregistrate în primii doi ani de parteneriat au stat la baza deciziei de continuare a acestuia și în 2020.

În cursul anului 2019, prin programul de prevenire a separării copilului de familie, datorită susținerii financiare oferite de KRUK România, 30 de copii au rămas alături de familiile lor. Aceștia provin din 11 familii din județele Botoșani, Brașov, Iași și Sibiu aflate în situații dificile. Acestora li s-a oferit sprijinul necesar pentru îmbunătățirea condițiilor de trai: renovarea și izolarea locuințelor, refacerea acoperișului acolo unde a fost nevoie, sau, cu sprijinul autorităților locale, începerea construcției unei noi locuințe. În funcție de fiecare situație în parte, Hope and Homes for Children a oferit sprijin pentru achiziționarea obiectelor necesare într-o locuință: frigider, obiecte necesare pentru încălzire și gătit, suplimentarea resurselor de hrană sau sprijin cu plata chiriei pe o perioadă determinată de timp. În unele situații, reprezentanții Fundației au intervenit împreună cu cei ai instituțiilor din domeniul protecției sociale pentru a identifica locuri de muncă, situația familiei fiind astfel stabilizată pe termen lung. Hope and Homes for Children cheltuie, în medie, 873 de euro anual pentru a sprijini un copil aflat într-o situație de risc de separare de familie, în timp ce statul român cheltuie aceeași sumă lunar cu un copil care ajunge în orfelinat.

Tot în 2019, 60 de tineri din județul Iași, proveniți din centre de plasament, din serviciile de îngrijire alternativă sau aflați în Programul Hope and Homes for Children de integrare socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului au participat la cursuri de educație financiară oferite de specialiștii KRUK România. Ei au primit astfel sprijin pentru tranziția spre o viață independentă, de adult. Este important pentru aceştia, ca la început de drum către viaţa de adult, să înţeleagă cum se construieşte un buget, cum se planifică orice tip de cheltuială, de la  plata facturilor, economisirea unei sume cât de mici pentru situații neprevăzute, la achiziționarea unui obiect electrocasnic etc.

Parteneriatul dintre Fundație și compania KRUK România va continua și în 2020 și își propune să continue atât susținerea la nivel național a copiilor în risc de separare de familie, cât și organizarea de sesiuni de instruire și training financiar pentru copii și tineri aflați în programele desfășurate de Hope and Homes for Children.

 

Pentru mai multe informații:

Raluca Borcea, Hope and Homes for Children, tel. 0799 830 651; e-mail: raluca@hopeandhomes.ro 

Daniela Dochia, KRUK Romania, tel. 0758 066 790; e-mail: daniela.dochia@kruk.com.ro
 

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care și case de tip familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, au fost dezvoltate 110 case de tip familial, 5.807 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 457 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, peste 33.000 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, peste 1.200 de tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă,  peste 2.000 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar peste 1.000 în regim de urgență. 9.176 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, peste 61.000 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

 

Despre KRUK România S.R.L.

KRUK România este membră a Grupului KRUK. KRUK S.A. lider al pieței de management al creanțelor din zona Europei Centrale.  Compania este prezentă pe piața din România din 2007,  unde este de asemenea,  lider de piață.

Mai multe detalii despre companie și proiectele educaționale: ro.kruk.eu și www.datoriamea.ro.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă