18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialHunedoara: Concurs de oameni de zăpadă la festivalul organizat în Straja

Hunedoara: Concurs de oameni de zăpadă la festivalul organizat în Straja

“Festivalul s-a derulat pe tot parcursul acestei săptămâni, turiştii, dar cel mai mult copiii, fiind provocaţi să-şi pună talentul în valoare şi să ridice un om sau o construcţie din zăpadă pe lângă cabanele unde au fost cazaţi. A fost o săptămână frumoasă în care în dreptul pensiunilor sau al cabanelor au apărut circa 40 de oameni de zăpadă. Cu siguranţă vor fi mai mulţi sâmbătă, când în Straja vor urca mai mulţi turişti, unii dintre ei fiind pregătiţi special să se amuze la acest concurs”, a declarat vineri, pentru Agerpres, iniţiatorul festivalului, cabanierul Emil Părău.

Jurizarea “lucrărilor” va începe sâmbătă, de la ora 12,00, toţi participanţii urmând să fie premiaţi în funcţie de ceea ce au realizat din zăpadă.

“Dorim ca fiecare să plece cu o amintire plăcută din Straja, aşa că primele locuri vor fi recompensate cu premii, iar ceilalţi cu diplome de participare”, a spus cabanierul.

Festivalul se află la ediţia a zecea şi, în fiecare sezon, a permis turiştilor să-şi etaleze aptitudinile artistice şi de constructori. În anii trecuţi, cele mai apreciate creaţii din zăpadă au fost o mireasă cu voalul de patru metri, un pompier din zăpadă sau un cuplu de îndrăgostiţi de Valentine’s Day.

În staţiunea Straja se poate schia pe toate pârtiile, stratul de zăpadă bătută cu ratracul având p grosime de circa 50 de centimetri. Toate pârtiile sunt deschise, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale.

Accesul turiştilor în Straja se poate face cu maşina până la parcarea de la intrarea în staţiune sau în cea de la staţia de plecare a telegondolei din Lupeni.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă