Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Hunedoara: Concurs de oameni de zăpadă la festivalul organizat în Straja

Pe tot parcursul acestei săptămâni, turiştii au fost invitaţi să-şi pună simţul umorului în valoare în staţiunea Straja din Valea Jiului. Cel puţin 40 de oameni de zăpadă, dar şi alte lucrări de acest gen, vor intra în concursul ce va fi organizat sâmbătă.

Rl online 0 comentarii

"Festivalul s-a derulat pe tot parcursul acestei săptămâni, turiştii, dar cel mai mult copiii, fiind provocaţi să-şi pună talentul în valoare şi să ridice un om sau o construcţie din zăpadă pe lângă cabanele unde au fost cazaţi. A fost o săptămână frumoasă în care în dreptul pensiunilor sau al cabanelor au apărut circa 40 de oameni de zăpadă. Cu siguranţă vor fi mai mulţi sâmbătă, când în Straja vor urca mai mulţi turişti, unii dintre ei fiind pregătiţi special să se amuze la acest concurs", a declarat vineri, pentru Agerpres, iniţiatorul festivalului, cabanierul Emil Părău.

Jurizarea "lucrărilor" va începe sâmbătă, de la ora 12,00, toţi participanţii urmând să fie premiaţi în funcţie de ceea ce au realizat din zăpadă.

"Dorim ca fiecare să plece cu o amintire plăcută din Straja, aşa că primele locuri vor fi recompensate cu premii, iar ceilalţi cu diplome de participare", a spus cabanierul.

Festivalul se află la ediţia a zecea şi, în fiecare sezon, a permis turiştilor să-şi etaleze aptitudinile artistice şi de constructori. În anii trecuţi, cele mai apreciate creaţii din zăpadă au fost o mireasă cu voalul de patru metri, un pompier din zăpadă sau un cuplu de îndrăgostiţi de Valentine's Day.

În staţiunea Straja se poate schia pe toate pârtiile, stratul de zăpadă bătută cu ratracul având p grosime de circa 50 de centimetri. Toate pârtiile sunt deschise, iar instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale.

Accesul turiştilor în Straja se poate face cu maşina până la parcarea de la intrarea în staţiune sau în cea de la staţia de plecare a telegondolei din Lupeni.

Comentarii

loading...