8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialIaşi, edilul Mihai Chirica dorește ca proiectul Spitalului Regional de Urgenţă să...

Iaşi, edilul Mihai Chirica dorește ca proiectul Spitalului Regional de Urgenţă să continue

“Nu ne interesează comentariile din spaţiul public. (…) Sperăm să ducem proiectul la bun sfârşit. S-au obţinut zeci de avize. Mai urmează vreo patru-cinci, astfel încât să putem preda documentaţia spre Ministerul Sănătăţii. Urmează ca Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Fondurilor Europene să îşi facă treaba până la capăt. Personal, nu văd riscuri, mai ales că mă ocup de aplicarea pe fonduri europene de multă vreme”, a afirmat Mihai Chirica.

Conform declaraţiilor acestuia, proiectele celor trei spitale regionale de urgenţă nu ar trebui să depindă unul de celălalt.

“Probabil că nu vor fi legate unul de celălalt. Am înţeles că sunt situaţii tensionate la Craiova şi la Cluj, dar nu de netrecut. Probabil că se vor mişca un pic mai repede şi rezultatul va fi cel pe care îl aşteaptă toţi românii: trei spitale regionale construite într-un termen rezonabil. Acestea sunt obiective care până la urmă salvează vieţi”, a spus Mihai Chirica.

Reamintim că prin Hotărârea Consiliului Local nr.373/25.11.2016, modificată prin Hotărârea Consiliului Local nr.170/05.05.2017, a fost aprobată transmiterea terenului de 120.000 metri pătraţi, situat în Zona Moara de Vânt, din domeniul public al municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii, în vederea construirii Spitalului Regional de Urgenţe Iaşi. Terenul a fost înscris, prin Hotărârea de Guvern nr.681/2017, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi dat în administrarea Ministerului Sănătăţii. Tot în cursul anului 2017 a fost semnat un protocol privind transmiterea terenului în administrarea Ministerului Sănătăţii.

În prezent, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii municipiului Iaşi, se lucrează la obţinerea unor avize necesare Planului Urbanistic Zonal, până acum fiind obţinute o serie de studii şi avize. Urmează a fi obţinute avize de la Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, de la Poliţia Rutieră, MApN, SRI, Apele Române, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă