Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

IGPF: Cozi la vămile cu Ungaria. Timpul de aşteptare pentru tir-uri este de şase ore

Şoferii de TIR-uri au de aşteptat până la şase ore pentru a trece unele vămi dintre România şi Ungaria, fiind un aflux mare de camioane ca urmare a faptului că de Rusaliile catolice traficul greu a fost restricţionat pe teritoriul statului vecin, potrivit IGPF.

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Conform sursei citate, în Punctul de trecere a frontierei Petea, timpul de aşteptare este de 360 de minute, în vama Borş de 330 de minute, în Vârşand de 360 de minute, iar în Nădlac de 120 de minute.

"Ca urmare a faptului că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada 19.05.2018 ora 23,00 (ora României) - 21.05.2018 ora 23,00 (ora României), în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria. Menţionăm că la frontiera cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliţia de Frontieră Română a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autorităţile ungare", precizează Poliţia de Frontieră.

De la ridicarea restricţiilor (începând din data de 21.05.2018, ora 23,00, ora României), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de peste 2.700 de automarfare, din care aproximativ 2.100 numai pe sensul de ieşire din ţară.

"Menţionăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar de poliţiştii de frontieră români se păstrează în media de 2-5 minute/camion. A fost mărit numărul arterelor de control la automarfare, pe sensul de ieşire, astfel în P.T.F. Nădlac II sunt deschise cinci fluxuri de control, la P.T.F. Borş trei, la P.T.F. Vărşand două fluxuri, iar la P.T.F. Nădlac un flux. Totodată, au fost dispuse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere", a mai precizat Poliţia de Frontieră.

Comentarii

loading...