11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialIGPR: Doi bărbaţi, prinși în timp ce plantau plante de cannabis, au...

IGPR: Doi bărbaţi, prinși în timp ce plantau plante de cannabis, au fost reţinuţi

Potrivit sursei citate, la data de 28 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, de 46 şi 56 de ani, din Lipova, în timp ce plantau 34 de fire de cannabis, în extravilanul localităţii Tîrnova.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile bărbaţilor în cauză au fost găsite alte 17 fire de cannabis, în ghivece, ce urmau să fie plantate, 1.005 grame masă vegetală uscată de cannabis, precum şi 323 de recipiente utilizate pentru cultură şi soluţii pentru întreţinerea acestora.

În baza probatoriului administrat, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi magistraţilor Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Potrivit DIICOT, din investigaţiile efectuate în cauză s-a reţinut că inculpaţii Cocan Beniamin şi Cocan Aurelian au folosit şi o altă locaţie situată pe raza judeţului Arad, respectiv în extravilanul localităţii Zăbalţ, comuna Ususău, unde au mai cultivat 126 plante cannabis.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la imobilele folosite de către inculpaţi au fost identificate şi ridicate 17 fire de cannabis, în ghivece, ce urmau să fie plantate, 1.005 grame masă vegetală uscată de cannabis (rămasă din 10 plante de cannabis cultivate împreună de cei doi inculpaţi în cursul anului 2017), precum şi 323 de recipiente utilizate pentru cultură şi soluţii pentru întreţinerea acestora.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul Criminalistic.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă