11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialUPDATE Ilfov: Anchetă la un centrul din plasament, unde doi copii ar...

UPDATE Ilfov: Anchetă la un centrul din plasament, unde doi copii ar fi fost violaţi de băieţi mai mari

UPDATE Doi dintre tinerii de la centrul de plasament din Periş, care ar fi abuzat sexual doi copii, arestaţi

Doi dintre tinerii de la centrul de plasament din localitatea Periş, judeţul Ilfov, acuzaţi că au abuzat sexual doi băieţi tot din acelaşi centru, au fost arestaţi preventiv în noaptea de joi spre vineri.

Mandatele au fost emise de către Judecătoria Buftea.

Poliţiştii din Snagov au audiat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, cinci minori din Centrul de Plasament din localitatea Periş, aceştia fiind suspecţi de săvârşirea infracţiunilor de viol, instigare şi complicitate la viol. Ancheta este realizată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Victimele ar fi doi minori, tot din centrul de plasament.

Avocatul victimelor a declarat că abuzurile ar fi avut loc în centru, iar unul dintre agresori, în vârstă de 16 ani, şi-a recunoscut fapta la audieri.

“Copiii mai mari i-au violat pe cei mai mici. Aceşti copii care sunt victime sunt bolnavi. Mai grav este că directoarea centrului, care ştia de două săptămâni de incidente, a încercat să ascundă”, a declarat avocatul Alexandru Enache.

El a precizat că cei doi băieţi abuzaţi sexual, în vârstă de 12 şi 14 ani, au dizabilităţi psihice. 

În urma audierilor din noaptea de miercuri spre joi, suspecţii au fost duşi la Centrul de Corecţie de la Periş, în timp ce victimele au fost expertizate medico-legal şi s-au întors în centrul de plasament.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că unul dintre cei cinci tineri i-ar fi violat pe cei doi băieţi de 12 şi 14 ani, altul este complice, iar ceilalţi trei sunt cercetaţi pentru instigare la viol.

Dosarul în acest caz a fost deschis de poliţiştii din Snagov, care s-au sesizat din oficiu în baza unor informaţii, a transmis Poliţia Ilfov.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă