19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialÎn loc de blocuri-turn, Primăria Sectorului 4 a făcut parc, teren de...

În loc de blocuri-turn, Primăria Sectorului 4 a făcut parc, teren de sport și parcări

Proiectul inițial va fi înlocuit cu unul de regenerare urbană, care prevede amenajarea unui teren de sport, de către SC ADP S4 S.A., a unui loc de joacă modern, a unei zone de relaxare și a unei parcări.

Până anul trecut, pe cele două terenuri private existau doar urmele unui vechi loc de joacă, construcții insalubre și munți de gunoaie. Proprietarii terenurilor așteptau să poată băga utilajele și să înceapă construirea a două blocuri-turn de 14 etaje, așa că nu au mai salubrizat perimetrul.

Aveau deja un Plan Urbanistic Zonal pentru proiectul lor și o autorizație de construcție emisă în 2008, așa că începuseră săpăturile pentru fundație.

Locatarii au apelat la ajutorul Primăriei pentru a găsi o soluție să îi scape de construcțiile-gigant. Anul trecut, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a fost în zonă, a vorbit cu oamenii și le-a promis că va încerca să rezolve situația.

„Consiliul Local al Sectorului 4 a solicitat Consiliului General al Municipiului București să îl împuternicească pentru a putea achiziționa, pentru și în numele municipiului București, imobilele teren situate în Aleea Terasei nr. 8d (2.200 mp) și nr. 6b (1.546 mp), din sectorul 4, aflate în proprietate privată. Prin urmare, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a fost împuternicit să facă toate demersurile necesare pentru achiziție, cu scopul întregirii domeniului public și redării lui către comunitate, în limita sumelor prevăzute în raportul de evaluare realizat de o firmă specializată”, a explicat arhitectul-șef al sectorului 4, Călin Alexandrescu.

O oază de verdeață

„După parcurgerea etapelor legale necesare, SC ADP S4 S.A. a demarat, în această primăvară, lucrările de curățare și de reamenajare a zonei, transformând perimetrul insalubru în oază de verdeață. Astfel, au fost amenajate în zonă: un spațiu de joacă pentru copii, la standarde europene, o zonă de relaxare pentru adulți, prevăzută cu un foișor, bănci și mese de șah, un teren de sport cu gazon sintetic și un spațiu generos de parcare”, a declarat directorul general al ADP S4, Marian Goleac.

„Terenul este înconjurat de blocuri cu patru și cu 10 etaje, iar oamenii se gândeau îngroziți la turnurile de 14 etaje care urmau să se construiască. Fiind vorba de un teren privat, de care nu se ocupa nimeni, acolo erau mormane de gunoi, tot felul de magazii insalubre, buruieni și mizerie, așa că a fost mult de muncă pentru curățarea perimetrului. Acum însă, este total diferit, chiar dacă nu sunt finalizate chiar toate amenajările prevăzute în proiect”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

În ultimii ani, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a fost împuternicit de către Consiliul General al Municipiului București să achiziționeze, pentru și în numele municipalității, mai multe terenuri pentru proiecte de utilitate publică.

Cele mai citite

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă