Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Încă două județe afectate de cod galben de viscol, precipitaţii mixte şi polei

Încă două județe afectate de cod galben de viscol, precipitaţii mixte şi polei

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de viscol pentru zona de munte a judeţului Caraş-Severin şi una de precipitaţii mixte şi polei valabilă în localităţi din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Potrivit meteorologilor, între 7:45 şi 10:45, în localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş se vor semnala precipitaţii mixte cu formare de polei.

Atenţionarea este valabilă în localităţile: Răcăşdia, Ticvaniu Mare, Berzovia, Vermeş, Vrani, Ciudanoviţa, Caraşova, Dognecea, Oraviţa, Vărădia, Bozovici, Berlişte, Goruia, Ocna de Fier, Ramna, Doclin, Bocşa, Ciuchici, Brebu Nou, Lupac, Ciclova Română, Anina, Forotic, Măureni, Văliug, Reşiţa, Sasca Montană, Grădinari, Târnova din judeţul Caraş Severin.

În judeţul Timiş sunt atenţionate localităţile: Deta, Gătaia, Ciacova, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Jebel, Liebling, Jamu Mare, Denta, Cenei, Sacoşu Turcesc, Banloc, Giulvăz, Tormac, Uivar, Şag, Moraviţa, Voiteg, Ghilad, Birda, Livezile, Foeni, Otelec, Pădureni, Niţchidorf, Parţa şi Giera.

De asemenea, până la ora 9:00, în judeţul Caraş-Severin se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge 55 - 70 km/h, iar la munte, la peste 1.800 de metri, 80 - 90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

În sudul judeţului va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte cu formare de polei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...