Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: http://radioresita.ro

Foto: http://radioresita.ro

Incendii în Parcul Naţional Domogled. Se aruncă apă din elicopter

Două focare de incendiu au fost observate, miercuri dimineaţă, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei, informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

În Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei a fost trimis un elicopter care să execute misiuni de aruncare cu apă,  iar 140 de persoane intervin de la sol.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, două focare de incendiu au fost observate, miercuri dimineaţă, în pădurea de pin din Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, de către pilotul de pe elicopterul care a făcut o misiune de recunoaştere.

“Cele două focare sunt răzleţe, pe o suprafaţă de trei hectare. Aseară (n.r. marţi) nu se mai observau focare, dar peste noapte s-au reaprins în două locuri”, au arătat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

În jurul orei 10.00, un elicopter MAI a reînceput misiunile de aruncare cu apă, iar 140 de persoane, pompieri, angajaţi ai Direcţiei silvice şi rangeri, acţionează de la sol cu lopeţi, bătătoare şi rucsaci de intervenţie la incendii de pădure.

Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei, iar marţi se manifesta pe trei hectare, la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag.

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 de metri, la 25 kilometri distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade, potrivit ISU Caraş-Severin.

Comentarii

loading...