16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSocialIncendiul de la Arefu: Elicopterele se retrag, pompierii monitorizează zona afectată

Incendiul de la Arefu: Elicopterele se retrag, pompierii monitorizează zona afectată

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis, marţi dimineaţa, că în urma recunoaşterii realizate cu ajutorul elicopterului, nu au mai fost identificate fumegări, astfel că elicopterele IGAv şi forţele de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă care au venit în sprijin în judeţul Argeş se retrag.

În zonă rămân, însă, potrivit IGSU, grupa operativă a ISU Argeş, pompierii urmând să aibă acţiuni de verificare terestră, monitorizare şi supraveghere a zonei afectate de incendiu.

În cursul zilei de luni, pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată din localitatea Arefu au fost efectuate, 49 de misiuni cu ajutorul elicopterelor şi a dispozitivului Bambi Bucket, iar în timpul nopţii de luni spre marţi, pompierii au efectuat misiuni de monitorizare şi supraveghere a suprafeţei afectate.

Incendiul a izbucnit duminică în apropiere de Cetatea Poenari, 60 de turişti au fost evacuaţi. Având în vedere terenul din zonă pe care nu s-a putut interveni, la Arefu a ajuns şi un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket, pentru stingerea flăcărilor.

Cetatea Poenari este un monument istoric aflat în judeţul Argeş, situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeşului, lângă localitatea Arefu, la câţiva kilometri de barajul şi lacul de la Vidraru. Ruinele cetăţii sunt amenajate ca obiectiv turistic şi sunt vizitate de turişti români şi străini.

Cele mai citite

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Doi polițiști de frontieră, răniți într-o acțiune de prindere a unor migranți

Doi poliţişti de frontieră din Timiş au fost răniţi noaptea trecută, în timp ce executau o acţiune de prindere în flagrant a unor călăuze...

Al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner a fost adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, a fost adus în ţară în cursul nopţii, din Irlanda,...
Ultima oră
Pe aceeași temă