13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialÎncepând de miercuri, bucureștenii vor fi testați pentru noul coronavirus

Începând de miercuri, bucureștenii vor fi testați pentru noul coronavirus

“Primăria Capitalei anunţă că mâine, 10 iunie, la Arena Naţională, începe programul ‘Sunt imun la COVID’. Astfel, primii bucureşteni cuprinşi în eşantion vor face testul de tip anticorpi împotriva virusului Sars-Cov2. Această testare va arăta care este procentajul celor care s-au imunizat şi nivelul de circulaţie a noului coronavirus în Capitală”, anunţă PMB.

Pe 27 mai, Primăria Capitalei preciza că au fost expediate scrisorile către cei 10.500 de bucureşteni selectaţi să participe la campania de testare rapidă privind COVID-19.

“Ce ne dorim cu acest proiect este evident: să aflăm care este situaţia în Capitală, pentru ca, pe baza unor date certe, să putem lua treptat măsurile de revenire la normalitate şi de restartare a economiei”, declara la momentul respectiv primarul general, Gabriela Firea.

Ea menţiona că INSP a realizat o primă eşantionare pentru acest proiect, derulat în parteneriat cu primăriile de sector şi cu Institutul ‘Matei Balş’, acesta din urmă fiind responsabil de latura ştiinţifică a testării.

“Acest Institut a colaborat şi cu EPIET (Programul European de Training pentru Epidemiologie Intervenţională) pentru stabilirea modalităţii de eşantionare şi pentru analiza datelor. Este un program european care nu a fost contestat de nimeni până acum, cu criterii clare de eşantionare”, preciza primarul general.

Între Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Balş”, PMB, ASSMB şi cele şase primării de sector a fost încheiat, pe 27 martie, un protocol care prevede în detaliu atribuţiile fiecăreia dintre părţile semnatare.

“PMB, prin ASSMB, asigură, împreună cu primăriile de sector, sprijinul logistic al acţiunii de testare: achiziţia testelor, organizarea spaţiului necesar, la Arena Naţională, şi participarea personalului medical”, informa PMB.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă