Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Începe a doua sesiune de admitere pentru anul școlar 2018-2019

Începe a doua sesiune de admitere pentru anul școlar 2018-2019

Aproape 19.000 de locuri în învăţământul profesional de stat sunt disponibile în a doua etapă de admitere pentru anul şcolar 2018-2019, care începe vineri, anunţă Ministerul Educaţiei.

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

De asemenea, pentru anul şcolar 2018-2019 mai sunt disponibile, la nivel naţional, aproape 3.000 de locuri în învăţământul dual.

A doua etapă a admiterii în învăţământul profesional de stat, pentru anul şcolar 2018-2019, începe vineri, iar înscrierea elevilor se derulează în două faze, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Astfel, vineri şi luni, până la ora 15.00, elevii interesaţi se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă şi care organizează sesiune de preselecţie pe baza fişelor de înscriere în învăţământul profesional de stat.

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere şi care nu organizează sesiune de preselecţie. Candidaţii respinşi în urma sesiunii de preselecţie se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere şi care nu organizează sesiune de preselecţie.

După prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, au mai rămas 18.992 de locuri libere, fiind ocupate iniţial 18.114 locuri, precizează reprezentanţii MEN.

Înscrierea în vederea admiterii în învăţământul dual este programată, de asemenea, vineri şi luni, până la ora 15.00, în unităţile de învăţământ care au acest tip de ofertă şi care mai au locuri libere.

Pe lângă fişa de înscriere în învăţământul profesional de stat, va fi anexată şi fişa de opţiuni pentru învăţământul dual, care se eliberează şi se completează la unitatea de învăţământ care organizează învăţământ dual.

Pentru anul şcolar 2018-2019, la nivel naţional, în învăţământul dual mai sunt disponibile 2.959 de locuri. În sesiunea de vară, au fost admişi 2.594 de elevi.

"Reamintim că formarea elevilor este susţinută financiar prin bursa profesională, care se acordă în cuantum de 200 lei lunar (de la bugetul de stat), dacă elevul este înscris în învăţământul profesional, respectiv minimum 400 lei lunar, dacă elevul este înscris în învăţământul dual", arată MEN.

Detalii despre unităţile de învăţământ cu locuri libere sunt publicate pe alegetidrumul.ro.

 

Comentarii

loading...