16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialINSP: Noi decese cauzate de gripă. Numărul total se ridică la 119

INSP: Noi decese cauzate de gripă. Numărul total se ridică la 119

Ultimele cinci decese s-au înregistrat la persoane care nu erau vaccinate antigripal, patru dintre acestea având condiţii medicale preexistente.

Este vorba despre doi bărbaţi din judeţul Cluj – unul de 56 ani şi altul de 72 de ani, o femeie de 51 ani, din acelaşi judeţ, o femeie de 51 ani, din judeţul Bacău, şi o altă femeie de 63 ani, din Bucureşti. 

De asemenea, Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, la nivel naţional, au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri de gripă. Potrivit sursei citate, cazurilor de infecţii respiratorii acute, cum ar fi gripă, infecţii respiratorii şi pneumonii, a fost cu 38% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

“La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 116.846, cu 38% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.646) şi cu 5.9% mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (124.182). S-au înregistrat la nivel naţional 1.343 cazuri de gripă/ILI, faţă de 86 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi faţă de 1529 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în municipiul Bucureşti, judeţele Braşov şi Sibiu, cu menţinerea răspândirii în regiunea de centru şi cu focare locale şi cazuri sporadice în unele judeţe”, potrivit datelor INSP.

INSP mai precizează că până la data de 11 martie au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă