Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Instanța a validat contractul de management dintre Primărie și școlile din Sectorul 4

Instanța a validat contractul de management dintre Primărie și școlile din Sectorul 4

Tribunalul București a respins cererea directoarei de la Colegiul “Gheorghe Șincai”, care solicita suspendarea Hotărârii 305 / 2018, emisă de Consiliul Local al Sectorului 4.

Mihai Diac 0 comentarii

Profesoara Silvia Mușătoiu, fosta directoare a Colegiului Național „Gheorghe Șincai”, solicitase instanței de judecată suspendarea hotărârii Consiliului Local nr. 305 / 05.12.2018, prin care s-a aprobat contractul de management financiar dintre Primăria Sectorului 4 și unitățile de învățământ din acest sector.

Dar Tribunalul București a decis, încă de la data de 15 aprilie 2019, că acest contract de management este legal, precizează un comunicat de presă transmis, marți, de Primăria Sectorului 4.

“Așa cum autoritatea locală a arătat și în trecut, contractul de management financiar încheiat între Primăria Sectorului 4 și unitățile de învățământ din Sectorul 4 este legal și nu are alt scop decât eficientizarea cheltuielilor și direcționarea fondurilor către nevoile reale ale școlilor. Acest lucru a fost statuat chiar și de instanța de judecată”, precizează comunicatul emis de Primăria Sectorului 4.

În acest context, Primăria consideră că refuzul semnării acestui act de către directoarea Silvia Mușătoiu a reprezentat un abuz.

“Dosarul la care facem referire se află pe rolul Tribunalului București și poartă numărul 6651/3/2019. Decizia menționată mai sus a fost propunțată în data de 15.04.2019. Prin urmare, nu se poate presupune ca doamna profesor Silvia Mușătoiu nu o cunoaște, ci că dumneaei a refuzat constant să respecte atât legea, cât și sentința judecătorească și să semneze contractul”, subliniază Primăria Sectorului 4.

Pe de altă parte, “chiar și în lipsa contractului de management financiar, Primăria a finanțat Colegiul Național Gheorghe Șincai cu sumele prevăzute de lege – aproximativ 807.000 de lei numai în 2018 (...). Primăria Sectorului 4 a susținut și va continua să susțină Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, una dintre cele mai bune școli din România, indiferent de numele dascălului care ocupă sau va ocupa vremelnic funcția de director”, precizează comunicatul Primăriei.

Comentarii

loading...