Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Intotero: Vrem o listă cu transportatorii internaţionali de persoane autorizaţi

Intotero: Vrem o listă cu transportatorii internaţionali de persoane autorizaţi

Ministrul românilor de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că intenţionează să aibă o întâlnire cu firmele care efectuează transport internaţional de persoane, urmând ca o listă cu transportatorii autorizaţi să fie publicată pe site-ul ministerului.

Rl online 0 comentarii

"Suntem astăzi, la Târgu-Jiu, în cadrul Campaniei 'Informare acasă! Siguranţă în lume!', o campanie naţională derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, alături de toate ministerele cu atribuţii în domeniu. Campania se desfăşoară în două etape, prima în mai-iunie, dedicată tinerilor. (... )a doua etapă o vom derula în lunile septembrie-octombrie, (...) o axăm în special pe informarea cetăţenilor care doresc să muncească sezonier, în special în agricultură, unde cele mai multe dificultăţi şi cele mai multe evenimente nefericite pentru cetăţenii români au fost atunci când au plecat din ţară, au ajuns în ţările respective, nu a fost locul de muncă promis, ba mai mult, li s-au luat documentele, au devenit prizonieri, au ajuns să fie sclavi, plătiţi cu o sumă de bani foarte mică. E foarte important pentru cei care doresc să muncească în afara graniţelor să ştie că în cadrul Ministerului Muncii există platforma Eures, unde pot să găsească toate aceste oferte disponibile în ţările din lume şi în special din Uniunea Europeană", a spus Natalia Intotero.

Ea a afirmat că, săptămâna viitoare, va purta discuţii şi cu ministrul Transporturilor cu privire la societăţile care efectuează transport internaţional de persoane.

"Noi dorim să îi informăm pe români că e bine, pentru a preîntâmpina necazuri, să plece cu anumite cunoştinţe de aici de acasă, în sensul că, de la început, să caute un loc de muncă oferit în condiţii bune şi cu carte de muncă, să fie atenţi la ofertele de muncă şi la firmele care fac selecţia, să fie atenţi la firmele care transportă - şi pe această cale vă aduc la cunoştinţă că săptămâna viitoare dorim să avem cu domnul ministru al Transporturilor pentru a ne veni în sprijin şi a implica mai departe transportatorii, cei care fac transport internaţional, aţi văzut şi dumneavoastră tragedia care a avut loc în Ungaria şi e absolut necesar şi ei să ne vină în sprijin şi să disemineze această informaţie. (...) Chiar ne dorim să avem o discuţie cu transportatorii şi, din partea Ministerului Transporturilor, să obţinem o listă cu transportatorii autorizaţi, pe care o să o transmitem tuturor misiunilor diplomatice, dar şi tuturor reprezentanţilor mediului asociativ. O vom publica şi noi pe site-ul ministerului, pentru a-i informa pe cetăţeni că statul garantează pentru cei care sunt autorizaţi, pentru ceilalţi e o asumare proprie a răspunderii", a mai spus ministrul.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a participat vineri, la Târgu-Jiu, la o întâlnire de informare a reprezentanţilor sistemului de învăţământ preuniversitar şi superior, desfăşurată în cadrul Campaniei Naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!".

Comentarii

loading...