Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

ISJ Argeş, amendat pentru discriminarea unui elev cu ADHD

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancţionat Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi conducerea acestuia pentru discriminarea unui elev diagnosticat cu deficit de atenţie şi tulburări de comportament.

Rl online 0 comentarii

"Este vorba despre un elev care are o afecţiune şi faţă de care colegii, profesorii şi părinţii celorlalţi colegi au creat un front comun pentru a fi exclus din clasă, i s-a refuzat adaptarea curriculei la nevoile pe care le are. Dosarul a luat măsurile necesare de a asigura accesul în condiţii de egalitate la Educaţie a acestui copil. În urma analizei, investigaţiilor şi procedurii pe care le-am efectuat instituţional, s-a ajuns la concluzia că suntem într-o situaţie de discriminare, prin încălcarea dreptului la Educaţie a acestui copil cu dizabilităţi şi s-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale, respectiv avertismente pentru anumite inechităţi şi s-a solicitat revenirea situaţiei", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.

Inspectorul şcolar general al IŞJ Argeş, Dumitru Tudosoiu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că el a primit un avertisment, iar inspectoraul a fost amendat cu suma de 2.000 de lei.

“ Un copil care la vremea respectivă era în clasa a VI-a, apoi a VII-a şi care avea accese de violenţă la şcoală, agresiuni verbale dar şi fizice. Părinţii celorlalţi copii din clasă au crezut de cuviinţă că o soluţie pentru îndreptarea situaţiei ar fi să protesteze pe holul şcolii. Au luat şi copiii şi pancarte pe care scriau că “noi nu vrem să mai intrăm la clasă”. 20 şi ceva de părinţi au protestat şi spuneau că nu-l mai vor la clasă pe acel copil. Nu mi s-a părut corect, am vorbit cu toţi cei implicaţi. S-au făcut paşii necesari pentru reabilitarea situaţiei”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Tudosoiu.

Inspectorul şcolar general a mai precizat că şi acum elevul respectiv este în aceeaşi clasă. Referitor la avertismenul primit din partea CNCD, Tudosoiu a declarat că “ au fost scoase din context anumite declaraţii”.

“Le-am spus părinţilor dacă este oportun pentru fiul lor să-l înscrie la altă şcoală tot de stat, gratuită, dar cu regim special. Acum la un an şi jumătate a
fost dată această decizie să fiu sancţionat, instituţia pe care o reprezint, să fie amendată. Toată lumea a fost amendată. Arbitrar. Ar fi trebuit scoase în evidenţă eforturile pe care le-a făcut şcoala, pe care le-a făcut inspectoratul şcolar. Au fost scoase din context anumite declaraţii. Eu îmi asum. Am folosit 300 de cuvinte aşezate în fraze. Nu au luat decât bucăţele”.

Inspectorul şcolar general a mai anunţat că va contesta decizia CNCD.

“Am să fac o contestaţie la această decizie. Dacă consider că sunt dezavantajat, am să merg şi instanţa. De bună credinţă am făcut tot ce-am putut la momentul respectiv. Fără legislaţie extrem de bine pusă la punct, am gestionar corect un caz unic”, a declarat Tudosoiu.

În noiembrie 2016, 29 de elevi ai clasei a 7- a B din Şcoală "I.L. Caragiale" din Piteşti au refuzat să intre, timp de trei zile consecutiv, la ore, afirmând că nu mai acceptă să înveţe în aceeaşi clasă cu un coleg care ar suferi de tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD). Elevii protestatari spuneau că acesta îi agresează fizic şi verbal, dar şi că îi ameninţă cu moartea. Copiii, împreună cu părinţii lor, au protestat în holul de la intrarea în instituţia de învăţământ.

Comentarii

loading...