16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialJocurile-concurs internaționale Cangurul 2021 debutează în luna martie

Jocurile-concurs internaționale Cangurul 2021 debutează în luna martie

FOTO: Premiere Cangurul 2019

Testele de antrenament pot fi deja achiziționate de pe www.editurasigma.ro, iar datele acestor evenimente sunt: 

05 martie – Cangurașul Explorator clasele 0 – IV 

19 martie – Poveștile Cangurului clasele 0 – IV 

26 martie – Cangurașul Matematician clasele 0 – IV 

26 martie – Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul clasele V – XII 

30 martie – Cangurul Lingvist – Franceză clasele III – XII 

27 aprilie – Cangurul Lingvist – Engleză clasele III – XII 

24 mai – Poveștile Cangurului clasele V – XII 

 

Domenii esențiale din programele școlare precum comunicare în limba română și în limbi străine, matematică sau științe sunt abordate într-un mod prietenos, original, în testele de antrenament pe care copiii le au la dispoziție ca mijloc eficient și distractiv de pregătire pentru concurs, accesibile online, sau în cărți tipărite. 

Jocul-concurs internațional Cangurul constă în rezolvarea unui test grilă în format digital, care conține întrebări interesante și amuzante, create cu scopul de a dezvolta imaginația, puterea de raționament, viteza de reacție, capacitatea de a lua decizii, bucuria de a rezolva situații-problemă. Nu mai vorbim despre o lecție de matematică sau despre una de comunicare, ci despre o vizită într-un magazin de jucării, despre participarea la un miting aviatic sau despre colecționarea unor imagini pe o temă dată de către un grup de prieteni, spre exemplu. Astfel, rezolvarea exercițiilor propuse devine mai curând o activitate recreativă, în care povești plauzibile din viața cotidiană le devin companioni copiilor în cele 60 de minute ale jocului-concurs. 

Pentru a accesa jocul-concurs în format digital, participanții se loghează cu codul unic de participare în aplicația https://cangurul.net/#! în ziua stabilită pentru desfășurarea concursului, în intervalul orar comunicat. Codul unic de participare permite accesul la analiza personalizată a răspunsurilor date, analiză care poate fi accesată la circa două săptămâni de la data desfășurării jocului-concurs. 

Concursurile Cangurul au loc la nivel internațional, iar Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul se desfășoară în peste 90 de țări. Editura SIGMA a organizat jocul-concurs Cangurul începând din 1994, primele întreceri ale minții fiind cele de matematică aplicată. Ulterior au fost organizate testări privind înțelegerea textului scris în limba română (Poveștile Cangurului), explorarea unor elemente de științe, educație civică și de cultură (Cangurașul Explorator), dar și verificarea nivelului de competență în limbile engleză, franceză, germană (Cangurul Lingvist). Proiectul educațional Cangurul se adresează tuturor elevilor, nu numai celor performanți, oferind fiecăruia experiențe de învățare eficientă. Cangurul se desfășoară în limbile română, maghiară și, în măsura solicitărilor, în germană. Evenimentele au fost și sunt sprijinite de: Asociația internațională Kangourou sans Frontieres, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Franței, Ambasada Canadei, Delegația Walonie- Bruxelles, Institutul Cervantes, Institutul Goethe, British Council, Cambridge English Language Assessment, European Examinatios Centre, Universitatea București – Facultatea de Matematică și, în ultimii ani, s-au desfășurat sub înaltul patronaj al Fundației Principesa Margareta. 

,,Ne exprimăm gratitudinea și salutăm sprijinul primit de la partenerii media ai evenimentului, instituții de presă care au ales să susțină într-un mod admirabil un proiect educațional excepțional adresat noilor generații.” a transmis editura Sigma.

Echipa Cangurul România vă stă la dispoziție pentru informații suplimentare legate de jocurile-concurs Cangurul, la oricare dintre coordonatele următoare: 

Tel. fix: 0212434014, 0212434052; 

Tel. mobil: 0746238667, 0758044825, 0746238707, 0748100719 

E-mail: suport@cangurul.ro 

Web: cangurul.ro; editurasigma.ro. 

Vă mulțumim pentru interesul acordat și le urăm succes copiilor curajoși care răspund și în acest an provocării pe care jocul-concurs internațional Cangurul le-o adresează! 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă