Foto Arhiva

Foto Arhiva

John Mahoney: Starul serialului "Frasier", a murit la 77 de ani

Actorul John Mahoney, care a jucat rolul lui Martin Crane, tatăl lui Frasier Crane, în toate cele 11 sezoane ale serialului TV "Frasier", a murit la vârsta de 77 de ani, la Chicago, a anunţat compania de teatru din care făcea parte, The Steppenwolf Theatre Company, citată de AFP.

Rl online 0 comentarii

Pentru rolul din serialul "Frasier", Mahoney a fost nominalizat de două ori la premiile Primetime Emmy şi tot de două ori la Globurile de Aur.

Actorul, care a fost membru al The Steppenwolf Theatre Company din Chicago timp de 39 de ani, a murit duminică, din cauza unui cancer.

Mahoney, născut în Marea Britanie, s-a mutat în SUA la vârsta de 19 ani, pentru a preda limba engleză la un liceu din Illinois, potrivit Variety.

Şi-a început cariera de actor relativ târziu, la 40 de ani, la sfîrşitul anilor 1970, când colegii de breaslă John Malkovich şi Gary Sinise l-au invitat să joace în proaspăt înfiinţata companie de teatru din Chicago.

Actorul a apărut în peste 30 de producţii la prestigiosul teatru, cel mai recent în spectacolul "The Rembrandt", în septembrie anul trecut.

Mahoney a jucat în numeroase filme şi seriale TV, cel mai recent în 2015, în "Foyle's War". De asemenea, a jucat în filme precum "The American President", "Moonstruck" şi "Say Anything".

De-a lungul carierei, a fost extrem de apreciat de critici şi public, primind trofee Tony şi din partea Sindicatului actorilor americani.

Comentarii

loading...