15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialJohn Mahoney: Starul serialului "Frasier", a murit la 77 de ani

John Mahoney: Starul serialului “Frasier”, a murit la 77 de ani

Pentru rolul din serialul “Frasier”, Mahoney a fost nominalizat de două ori la premiile Primetime Emmy şi tot de două ori la Globurile de Aur.

Actorul, care a fost membru al The Steppenwolf Theatre Company din Chicago timp de 39 de ani, a murit duminică, din cauza unui cancer.

Mahoney, născut în Marea Britanie, s-a mutat în SUA la vârsta de 19 ani, pentru a preda limba engleză la un liceu din Illinois, potrivit Variety.

Şi-a început cariera de actor relativ târziu, la 40 de ani, la sfîrşitul anilor 1970, când colegii de breaslă John Malkovich şi Gary Sinise l-au invitat să joace în proaspăt înfiinţata companie de teatru din Chicago.

Actorul a apărut în peste 30 de producţii la prestigiosul teatru, cel mai recent în spectacolul “The Rembrandt”, în septembrie anul trecut.

Mahoney a jucat în numeroase filme şi seriale TV, cel mai recent în 2015, în “Foyle’s War”. De asemenea, a jucat în filme precum “The American President”, “Moonstruck” şi “Say Anything”.

De-a lungul carierei, a fost extrem de apreciat de critici şi public, primind trofee Tony şi din partea Sindicatului actorilor americani.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă