13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialJudecătorii reiau procesul mineriadei din iunie 1990

Judecătorii reiau procesul mineriadei din iunie 1990

Procesul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 se reia, joi, la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul trimis judecătorilor ICCJ a fost întocmit de procurorii militari. Printre inculpaţi se numără şi fostul preşedinte Ion Iliescu dar acesta nu este prezent, joi dimineaţă, în sala de judecată.

În acest dosar, fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu sunt acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii.

Deoarece instanţa supremă nu are o sală suficient de mare pentru desfăşurarea acestei şedinţe în care sunt foarte multe părţi civile, judecarea dosarului are loc în incinta Tribunalului Municipiului Bucureşti.

Primul termen al dosarului s-a ţinut la data de 20 februarie la sediul Curţii Militare de Apel dar la acel moment sala repartizată s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de oameni veniţi la proces.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă