Foto: Inquam Photos

Foto: Inquam Photos

Legile sunt modificate de Guvern, fără un control din partea Parlamentului, avertizează sindicatele

O serie de acte normative care privesc nu doar drepturile lucrătorilor și pensionarilor, dar chiar și drepturile unor mici întreprinzători autohtoni, sunt modificate "din pix" de Guvernul României, fără un control democratic al Parlamentului României, avertizează sindicatele.

Mihai Diac 0 comentarii

O serie de acte normative care privesc nu doar drepturile lucrătorilor și pensionarilor, dar chiar și drepturile unor mici întreprinzători autohtoni, sunt modificate "din pix" de Guvernul Cîțu, fără un control democratic al Parlamentului României, avertizează Confederația Sindicală Națională MERIDIAN.

"Confederația Sindicală Națională MERIDIAN condamnă măsurile de austeritate adoptate de Guvernul României la sfârșitul anului 2020 și le consideră ca fiind imorale și injuste pentru lucrătorii din România", anunță un comunicat de presă transmis de CNS MERIDIAN.

"Este neconstituțional și inacceptabil ca Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Statutul personalului feroviar, Statutul personalului silvic, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat și alte acte normative care privesc nu numai drepturile lucrătorilor și pensionarilor, dar chiar și drepturile unor mici întreprinzători autohtoni, să fie modificate din pix doar de Guvernul României, fără un control democratic al Parlamentului României", precizează CNS Meridian.

Comentarii

loading...