Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Leonardo di Caprio apără pădurile României

Leonardo di Caprio apără pădurile României

Celebrul actor american Leonardo di Caprio a postat pe internet un mesaj în care își declară îngrijorarea față de situația pădurilor din România.

Mihai Diac 0 comentarii

Faimosul actor american a postat pe contul său de Instagram o fotografie de la marșul pentru protecția pădurilor, care s-a defășurat acum câteva zile la București. Imaginea fusese realizată de fotoreporterul român Cătălin Georgescu.

Leonardo di Caprio a însoțit această fotografie cu un text în care subliniază că “peste 4000 de oameni au pornit noaptea în marș pe străzile din București, pentru a cere Ministerului Pădurilor din România să pună capăt tăierilor ilegale și să asigure o protecție reală ultimelor păduri virgine din Europa”.

Actorul avertizează că “în fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile României, mulți arbori fiind tăiați ilegal, iar asupra pădurarilor se înregistrează sute de atacuri, care au culminat cu uciderea a doi dintre ei. Din Amazon până în România, atacurile asupra apărătorilor pădurii sunt în creștere. Avem nevoie să apărăm pădurile și pe oamenii care le apără”.

Leonardo di Caprio, laureat al Premiului Oscar, este cunoscut și drept un înfocat apărător al naturii. Preocuparea lui pentru problemele de mediu din România nu este nouă. Acum trei ani, tot printr-un mesaj postat pe Instagram, artistul american saluta o inițiativă a organizației Greenpeace de a mobiliza voluntari din 11 țări pentru a ecologiza o zonă de lângă lacul Vidraru (județul Argeș), amenințată de exploatarea forestieră ilegală și de construirea unor microhidrocentrale care distrug mediul natural.

Avertismentele lansate de Leonardo di Caprio vin în contradicție cu poziția conciliantă a autorităților de la București, inclusiv a șefului Romsilva, Gheorghe Mihăilescu.  Acum trei săptămâni, el susținea că furturile de lemne au o cotă neglijabilă în raport cu suprafața totală împădurită a României. Tăierile ilegale ar totaliza doar 40.000 – 50.000 de metri cubi anual, adică doar 0,01 metri cubi pe hectar de pădure pe an, adică „un fag sau un molid cu diametrul de 8 centimetri la hectar”, afirma directorul general al Romsilva.

Gheorghe Mihăilescu anunța însă că, după ce se vor rezolva câteva formalități legislative, pădurarii vor purta puști de vânătoare, cu care se vor apăra de animale dar cu care îi vor alunga și pe hoții de lemne. În ultimii ani, pădurarii aveau asupra lor, ca arme de foc, doar pistoale TT, care au bătaie și precizie extrem de mici, a recunoscut șeful Romsilva.

Comentarii

loading...