15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialLinie telefonică pentru sprijinirea veteranilor şi văduvelor de război, înfiinţată de MApN

Linie telefonică pentru sprijinirea veteranilor şi văduvelor de război, înfiinţată de MApN

Potrivit MApN, linia telefonică TELVERDE 0800.410.990 a fost deja pusă în funcţiune şi este destinată semnalării situaţiilor deosebite în care s-ar putea afla veteranii şi văduvele de război, fără susţinători sau alte forme de ajutor direct, în contextul măsurilor adoptate pentru combaterea pandemiei COVID-19.

Programul de funcţionare al liniei telefonică TELVERDE 0800.410.990 este între orele 08.00 – 20.00 (de luni până vineri) şi între orele 08.00 – 16.00 (sâmbăta şi duminica).

Operatorii liniei TELVERDE vor prelua solicitările de sprijin şi vor înştiinţa echipele din ţară pregătite pentru rezolvarea situaţiilor semnalate. Solicitările de sprijin pentru veteranii şi văduvele de război, pentru asigurarea alimentelor, medicamentelor, nevoi de asistenţă medicală sau alte situaţii vor fi soluţionate prin centrele militare zonale, judeţene şi de sector, cu sprijinul autorităţilor locale, al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti şi comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Linia telefonică TELVERDE a fost realizată de Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii din cadrul Statului Major al Apărării, iar funcţionarea acesteia este asigurată de Direcţia calitatea vieţii personalului a MApN.

MApN precizează că, în prezent, 4.607 veterani de război şi 126 de văduve de război se află în evidenţele Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale, Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne şi Casei Naţionale de Pensii Publice.

Cele mai citite

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă