Litoralul algelor: mii de tone strânse săptămânal între Năvodari și Vama Veche

Litoralul algelor: mii de tone strânse săptămânal între Năvodari și Vama Veche

Turiștii aflați pe Litoral se plâng de cantitatea mare de alge aduse de valurile mării pe nisip. Apele Române au amendat administratorii plajelor cu peste jumătate de milion de lei.

Petronel Tudor 0 comentarii

8.000 tone de alge este cantitatea totală strânsă în 2020 de pe malul Mării Negre, de la Năvodari și până la Vama Veche. Mai bine de jumătate din cantitatea de alge a fost adunată în ultimele două săptămâni, în plin sezon estival. Turiștii se plâng că administratorii plajelor care fac bani frumoși din închirierea șezlongurilor și a umbrelelor nu sunt la fel de vrednici și la strângerea algelor aduse pe nisip de valorile mării.

Ervin Molnar, directorul general al ANAR (Administrația Națională Apele Române), a mers pe Litoral pentru a verifica modul în care se adună agele aduse la mal și a constatat o moblizare exemplară a echipelor de intervenţie de la „Apele Române” şi a utilajelor care ecologizau.

”Le-am solicitat colegilor mei să fie vigilenţi ca până acum şi, pe toate suprafeţele de plajă pentru care există contracte de închiriere, să se aplice sancţiuni, unde se constată abateri de la litera legii. Turiştii trebuie să găsească dimineața un nisip nivelat, o linie a ţărmului curată şi primitoare.”, a anunțat directorul de la „Apele Române”.

Pe porțiunile de plajă închiriate, operatorii care le administrează își fac și nu prea datoria să adune algele. Cele 30 amenzi contravenționale aplicate acestora într-o săptămână s-au ridicat la o valoare totală de circa 550.000 lei.

Comentarii

loading...