Liviu Dragnea anunță un nou proiect privind Casa Regală a României

Liviu Dragnea anunță un nou proiect privind Casa Regală a României

Liviu Dragnea, a anunțat că se introduce în procedură parlamentară un nou proiect privind Casa Regală. Un astfel de proiect a mai fost inițiat de Dragnea și Tăriceanu, dar a fost retras pentru că era necesară crearea unei instituții care să poată primi un buget.

Iulian Budușan 0 comentarii

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că se introduce în procedură parlamentară un nou proiect privind Casa Regală. Un astfel de proiect a mai fost inițiat de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar a fost retras pentru că era necesară crearea unei instituții care să poată primi un buget autonom de la Guvernul României.

”Am pregătit un nou proiect al Casei Regale, discutat cu dumnealor. A intrat sau urmează să intre în procedurile parlamentare (...) Va fi adoptat până la finalul acestei sesiuni parlamentare”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea și Tăriceanu au retras proiectul, inițial, privind Casa Regală din Parlament. Solicitarea a fost făcută de ambii inițiatori și a fost înregistrată, luni, la Senat. Proiectul de lege prevedea acordarea statutului de persoană juridică de drept privat și ar fi permis familiei Regale să păstreze Palatul Elisabeta, după moartea Regelui Mihai. Este necesară crearea unei instituţii care să poată să fie bugetată, a spus Tăriceanu, după decizia de retragere a proiectului, el precizând că o nouă inițiativă va fi depusă în Parlament.

Comentarii

loading...