6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialLocalități din Delta Dunării, în pericol de a fi expuse la situații...

Localități din Delta Dunării, în pericol de a fi expuse la situații de urgență

Prefectul judeţului Tulcea, Lucian Furdui, a declarat marţi, pentru Agerpres, că, la Pardina, în zona în care şi în anii trecuţi au apărut probleme din cauza eroziunii malului Dunării, valurile continuă să ameninţe Uzina de apă a localităţii, informează radioconstanta.ro.

„Specialiştii SGA mi-au spus că lucrarea de acolo este foarte complexă şi necesită până la 30 de milioane de euro“, a afirmat Furdui.

La Chilia Veche, podul aflat pe drumul judeţean Tudor Vladimirescu-Chilia Veche se erodează, iar specialişti ai autorităţii judeţene verifică situaţia.

„Nu sunt situaţii de urgenţă iminente din datele pe care le avem la ora aceasta. După ce vom primi rapoartele specialiştilor, în funcţie de gravitate şi de speţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) se va întruni pentru a decide dacă este cazul unor intervenţii şi din ce fonduri“, a precizat prefectul judeţului Tulcea, preşedintele CJSU.

De mai mulţi ani, autorităţile comunei Pardina au semnalat problemele cu care se confruntă din cauza curenţilor Dunării care erodează malul fluviului şi pun în pericol atât Uzina de apă, cât şi gospodării din zonă.

Autorităţile locale susţin că în zonă nu există dig de apărare împotriva inundaţiilor, iar curenţii Dunării au format scobituri adânci de cel puţin 18 metri în mal. Pentru a preveni apariţia unor probleme, autorităţile au intervenit, în unii ani, cu saci cu nisip şi tone de piatră, în baza unor hotărâri ale CJSU.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă