Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lugoj: Medicii fac chetă pentru colegii cărora le-au scăzut salariile

Lugoj: Medicii fac chetă pentru colegii cărora le-au scăzut salariile

Medicii de la Spitalul Municipal Lugoj, judeţul Timiş, au donat câte 100 de lei pentru unii angajaţi cărora le-au scăzut salariile în urma reducerii unor sporuri, transmite Mediafax.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

Opt medici care lucrează în cadrul Spitalului Municipal Lugoj, cărora salariile le-au crescut după ce a intrat în vigoare noua Lege a salarizării, au donat, în ultimele zile, câte 100 de lei fiecare pentru angajaţii din unitatea medicală cărora lefurile le-au scăzut.

Ideea de a dona sume de bani în fiecare lună pentru infirmierele, brancardierii şi personalul administrativ care primesc bani mai puţini după intrarea în vigoare a Legii salarizării îi aparţine directorului unităţii medicale, Erwin Floroni.

“O parte din medici au început să doneze bani. Ideea a fost a mea, pentru că m-am supărat puţin pe sindicate şi le-am spus că am putea face toţi acest lucru, să punem umăr de la umăr şi sindicatul a refuzat. Au donat opt medici câte 100 de lei, deocamdată”, a declarat, marţi, Erwin Floroni.

Donaţiile se fac la secretariatul Spitalului Municipal Lugoj, pe bază de listă.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Lugoj, 43 din cei peste 300 de angajaţi primesc salarii mai mici, în urma plafonării sporurilor. Veniturile au scăzut cu sume cuprinse între 35 şi 270 de lei.

Mii de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sanitas, angajaţi în spitale din întreaga ţară, au intrat luni dimineaţa, timp de două ore, în grevă de avertisment. Pe 11 mai urmează ca angajaţii din sănătate să declanşeze greva generală, nemulţumiţi fiind de noua lege a salarizării.

Comentarii

loading...