Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

MAE anunţă că alţi 184 de cetăţeni români vor reveni din Italia, cu o cursă tip charter

MAE anunţă că alţi 184 de cetăţeni români vor reveni din Italia, cu o cursă tip charter

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că alţi 184 de cetăţeni români aflaţi temporar în Italia, care nu mai au posibilităţi reale de a rămâne în ţara respectivă, vor fi aduşi în România marţi seară, cu o cursă aeriană tip charter.

Rl online 0 comentarii

"În continuarea demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul acestei seri vor reveni în ţară 184 cetăţeni români", a transmis, marţi, MAE.

Cetăţenii români vor fi repatriaţi din Veneţia, Italia, cu o cursă aeriană, tip charter, operată de o companie privată.

"Reînnoim apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară", a arătat MAE.

De asemenea, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate sunt sfătuiţi să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state, deplasările către România nefiind recomandate.

"Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă", a precizat MAE.

Citește totul despre:

#repatriere #italia #lazi

Comentarii

loading...