Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Magistrala 5 va ajunge la Pantelimon în 2030

Magistrala 5 va ajunge la Pantelimon în 2030

Prevăzută initial ca un proiect unitar, din Drumul Taberei până în Pantelimon, Magistrala a cincea (M5) de metrou a fost modificată, împărțită în tronsoane și întârziată de mai multe ori. Potrivit Metrorex, extinderea până în Pantelimon nu a fost abandonată.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

„La această data (n.n. – aprilie 2018) Metrorex are în procedură actualizarea şi schimbarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele Magistrala 5, Tronson 1: Drumul Taberei - Universitate şi Tronson 2: Universitate - Pantelimon în vederea obţinerii aprobării prin Hotărâre de Guvern a unificării acestor două obiective de investiţii într-unul singur, respectiv Magistrala 5: Drumul Taberei – Pantelimon", au anunţat pentru Capital oficialii Metrorex, citează B365.ro

În privinţa execuţiei şi finalizării M5, Dumitru Șodolescu, directorul general Metrorex SA a declarat că opreatorul de transport „va demara, în cursul anului 2018, procedura de licitaţie pentru achiziţia serviciilor de proiectare pentru secţiunea Eroilor – Piaţa Iancului. Perioada estimată de execuţie pentru această secţiune este 2018 - 2023, iar pentru tronsonul Piaţa Iancului – Pantelimon, 2023 – 2030".

Conform proiectului, staţiile tronsonului Pantelimon – Universitate vor fi: Pantelimon, Granitul, Spitalul Sf. Pantelimon, Morarilor, Chişinău, Stadionul Naţional, Victor Manu, Piaţa Iancului 2, Mătăsari, Foişorul de Foc, Calea Moşilor, C.A. Rosetti, Universitate 2. Prin urmare, acest tronson va începe de la depoul de metrou Pantelimon, va trece pe sub Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Iancului, B-dul Pache Protopopescu şi va ajunge la Universitate trecând pe la piaţa Rosetti.

Comentarii

loading...