15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialMAI, mobilizare în caz de urgență. Sute de persoane blocate de zăpadă...

MAI, mobilizare în caz de urgență. Sute de persoane blocate de zăpadă au fost salvate de echipaje

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a fenomenelor meteorologice severe au fost semnalate efecte în 16 judeţe (Argeş, Bacău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu,Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vrancea) şi în municipiul Bucureşti.

Totodată, potrivit sursei citate, marţi dimineaţă erau închise autostrăzile A2 şi A4 (Ovidiu – Agigea) şi 24 de segmente de drumuri naţionale, iar pe alte tronsoane se circulă cu restricţii de tonaj. Traficul rutier pe marea majoritate a drumurilor naţionale şi judeţene din judeţele aflate sub avertizare cod portocaliu, în special în Constanţa şi Teleorman, se desfăşoară cu dificultate în condiţii de iarnă şi carosabil acoperit.

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat aproape 17.000 de pompieri, poliţişti, jandarmi cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

Oficialii ministerului recomandă cetăţenilor ca înainte de a porni la drum să se asigure că deplasarea se poate face în condiţii de siguranţă.

Informaţii despre situaţia drumurilor naţionale se pot obţine sunând la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (Tel: 021/9360, 021/2643333, 021/2643334, Telverde: 0800 800301, 0800 800307, 0800 809360) ori consultând pagina de Internet a CNAIR sau a Centrului InfoTrafic al Poliţiei Române.

Monitorizarea şi coordonarea situaţiei din teren este în continuare realizată prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI completat cu reprezentanţi din cadrul Ministerului Energiei şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, AGERPRES.

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă