13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialMai mulți elevi infectați cu noul coronavirus

Mai mulți elevi infectați cu noul coronavirus

MEC monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ, precizează ministerul de resort, într-un comunicat remis “România liberă”.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene și de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, s-a înregistrat următoarea situație, la începutul acestei săptămâni:

– 12.945 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

– 4.406 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

– 305 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

 

Situație îngrijorătoare

În ciuda faptului că s-a constatat o ușoară scădere a unităților de învățământ incluse în scenariul roșu, de la 312, la 305, sunt raportate însă, de către autoritățile publice locale, tot mai multe cazuri de elevi infectați cu noul coronavirus.

Primăria Sectorului 4 anunţă că a dispus, luni după-amiază, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs, de la trei unităţi de învăţământ, după ce alţi patru elevi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Conform aceleiaşi surse, autoritatea locală va asigura testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online.

Cei patru elevi recent confirmaţi cu SARS-COV2 sunt înscrişi la următoarele unităţi de învăţământ: unul în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”, doi la Şcoala Gimnazială nr. 129 şi unul la Colegiul Romano-Catolic “Sfântul Iosif”, “unde, deşi în cursul zilei de astăzi au mai fost confirmaţi pozitiv alţi doi elevi, nu se impune desfăşurarea cursurilor în scenariul roşu, întrucât aceştia învaţă în clădiri distincte”.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a aprobat suspendarea pe o perioadă de 14 zile a cursurilor şcolare organizate faţă în faţă în patru clase din trei unităţi de învăţământ, în contextul confirmării a câte unui caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă