15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSocialMai puține contestații, la Evaluarea Națională

Mai puține contestații, la Evaluarea Națională

Numărul contestațiilor de la Evaluarea Națională este mai mic decât în ultimii doi ani, precizează MEC: în 2019 au fost depuse 21.509 contestații, iar  în 2018 – 23.761 de contestații.

Din totalul celor 15.275 de contestații, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost depuse 9.030, la Matematică – 5.991, iar la proba de Limba și literatura maternă – 254 de contestații.

Cele mai multe contestații au fost depuse în Capitală (2.861) și în județele Constanța (806), Dolj (730) și Prahova (710), iar cele mai puține – sub 100 de contestații – în județele Tulcea (76) și Satu Mare (85).

“Soluționarea lucrărilor contestate va avea loc între 22 și 26 iunie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice sâmbătă, 27 iunie”, precizează ministerul de resort, într-un comunicat.

 

Rezultatele, înainte de contestații

Potrivit datelor Ministerului Educației, înainte de soluționarea contestațiilor, dintre cei 160.468 candidați prezenți la Evaluarea Națională, 135.101 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.10%.

Dintre aceștia, 839 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 93%: 160.468 candidați prezenți (dintr-un total de 172.531 de candidați înscriși). 

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 135.101 candidați (83.9%), iar 4.587 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 112.651 de candidați (70.2%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 3.251 de candidați au obținut nota 10 (zece).

7 (șapte) elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Rezultatele se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat.

“Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (RGPD)”, precizează MEC.

 

Premieră

Este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților de la examenele naționale (Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat) sunt afișate sub protecția anonimatului.

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la Evaluarea Națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.

Absolvenții de clasa a VIII-a care nu s-au prezentat la Evaluarea Națională vor intra în a doua etapă a repartizării computerizate în licee și școli profesionale, pe locurile rămase disponibile.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă