16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialMajoritatea cadrelord didactice se teme de vaccinul anti-COVID

Majoritatea cadrelord didactice se teme de vaccinul anti-COVID

Rezultatul sondajului este surprinzător și pentru conducerea fedrației sindicale, care susține că aceste cifre au fost determinate de o campanie de informare deficitară dusă de autoritățile statului român.

„Rezultatul este șocant și pentru noi. Este un rezultat determinat de o slabă campanie de informare. Este nevoie de o campanie puternică pro-vaccinare. Oamenii au încredere în medici, în medicii de familie, în mod deosebit. Sperăm ca Ministerul Sănătății să țină cont de acest sondaj”, a declarant, pentru “România liberă”, președintele FSE “Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor.

 

Temerile angajaților

Președintele FSE „Spiru Haret” susține că temerile angajaților din învățământ nu au legătură cu conservatorismul.

„S-a spus că angajații din învățământ nu vor să se vaccineze, pentru că sunt conservatori. Aceasta este o prostie. Nu are legătură cu conservatorismul. Cadrele didactice sunt oameni și au temeri. E nevoie de o campanie pro-vaccinare eficientă, care să câștige încrederea cadrelor didactice”, ne-a mai explicat Marius Nistor.

FSE „Spiru Haret“ a realizat, în perioada 16 – 21 decembrie 2020, un sondaj în rândul angajaților din învățământ, pentru a vedea percepția acestora privind redeschiderea unităților școlare și vaccinarea voluntară.

Peste 13.000 de angajați din învățământ au răspuns la chestionar.

Potrivit studiului publicat de FSE „Spiru Haret”, 56,3% dintre repondenți spun că nu sunt de acord să se vaccineze împotriva COVID-19.

De asemenea, 43,2% dintre repondenți afirmă că doresc revenirea la școală și la predarea față în față înainte de începerea campaniei de vaccinare.

„Chestionarul vine în contextul în care Agenția Europeană pentru Medicamente ar urma să aprobe în 23 decembrie vaccinul Pfizer/ BioNTech, primul vaccin anti-COVID pentru uz în Uniunea Europeană. Astfel, din ianuarie, autoritățile române ar urma să înceapă vaccinarea populației. Potrivit Strategiei de vaccinare, în România, în prima etapă vor intra cadrele medicale, urmând ca în etapa a doua să fie cuprinși și angajații din sistemul de învățământ”, mai precizează sindicaliștii.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă