13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialManagerul Spitalului Universitar, după refuzul medicilor de a mai opera: "Au înţeles...

Managerul Spitalului Universitar, după refuzul medicilor de a mai opera: “Au înţeles greşit”

“Toţi colegii mei sunt în sălile de operaţii, sunt la muncă, se ocupă de pacienţii din Terapie Intensivă, fac anestezie. Activitatea se desfăşoară absolut normal în Spitalul Universitar, în secţia ATI, noi punem pacientul pe primul plan. Medicii mi-au confirmat că au înţeles greşit acel regulament de sporuri şi ei vorbeau ipotetic despre o grevă”, a declarat, pentru Mediafax, Adriana Nica, managerul unităţii medicale.

Precizarea vine după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că medicii secţiei de Terapie Intensivă a spitalului Universitar din Bucureşti refuză să mai intre în sala de operaţii din cauza regulamentului de sporuri, precizând că vineri va avea o discuţie cu aceştia, pentru clarificarea situaţiei.

“Am primit nişte informaţii referitoare la medicii de pe secţia Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Universitar Bucureşti, care au declarat că nu vor mai intra în sălile de operaţii datorită regulamentului aplicării sporurilor. Mă voi duce mâine să am o discuţie cu dânşii. Eu cred că au fost greşit informaţi, nu au făcut nişte calcule corecte, exacte. Sunt convinsă că discutând cu dânşii vom reuşi să clarificăm problemele pentru că asta ştiu să fac, să le explic cum am făcut anexa 10 ( din regulamentul sporurilor – n.r.) pentru că este mărul discordiei”, a spus ministrul Pintea, la o emisune a B1 TV.

Anterior, ministrul Sănătăţii anunţase că sporurile rămân plafonate la 30%, chiar dacă sindicaliştii au ameninţat cu greva generală, subliniind faptul că legea nu este negociabilă şi că veniturile nete au crescut în sistemul sanitar, însă poate această creştere, într-adevăr, nu a fost distribuită echitabil pe categorii profesionale.

Sindicatul Sanitas a anunţat că în zilele de 17, 22 şi 29 martie va picheta sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, urmând ca după 25 aprilie să intre în grevă generală.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă