10.6 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSocialMApN mărește de trei ori solda rezerviștilor voluntari, pentru a rezolva criza...

MApN mărește de trei ori solda rezerviștilor voluntari, pentru a rezolva criza de militari

Potrivit documentelor postate de MApN pe internet la începutul lunii mai 2018, proiectul care va modifica Legea 270 / 2015 este menit să crească interesul românilor pentru a deveni rezerviști voluntari.

Până acum, în perioadele în care nu participau la instrucție militară sau la misiuni, acești rezerviști militari primeau, din partea MApN, în fiecare lună, suma echivalentă cu zece la sută din solda de funcţie sau solda de grad a militarilor în activitate.

Proiectul de lege intenționează să majoreze această remunerație la 30 la sută din solda militarilor în activitate.

Pe de altă parte, pe timpul participării la instrucție și la misiuni, rezerviștii voluntari vor avea drepturi materiale identice cu militarii în activitate.

MApN are în anul 2018 un necesar de 3.400 de posturi de rezerviști voluntari, dintre care 380 pentru ofiţeri, 140 pentru maiştri militari, 680 pentru subofiţeri şi peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă