3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialMApN: S-a dat startul înscrierilor pentru crosul dedicat veteranilor

MApN: S-a dat startul înscrierilor pentru crosul dedicat veteranilor

La întrecerea sportivă pot lua parte, alături de militari care au participat la misiuni în Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, copii, tineri şi adulţi civili care doresc să-i onoreze prin această participare pe veteranii de război.

“Competiţia este o mişcare populară prin care cetăţenii, alături de militari ai Armatei României, îşi pot arăta respectul şi preţuirea pentru veteranii de război, răniţii şi invalizii supravieţuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial, precum şi pentru eroii Armatei României căzuţi în teatrele de operaţii şi în acţiuni militare pe teritoriul naţional după 1990”, se arată în comunicat.

Doritorii se pot înscrie la cros şi în dimineaţa zilei de 6 mai, între orele 7,30 şi 9,00, în zona de start, la intrarea în Parcul Herăstrău dinspre Pavilionul H.

Traseul crosului va fi: Piaţa Presei Libere, şoseaua Kiseleff, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, cu întoarcere prin bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, bulevardul Mareşal Constantin Prezan, Arcul de Triumf, şoseaua Kiseleff, Piaţa Presei Libere.

Detaliile privind acest cros se regăsesc la adresa http://veterun.armataromaniei.ro.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, în ciclul manifestărilor dedicate sărbătoririi Centenarului României, a Zilei Veteranilor de Război (29 aprilie) şi a Zilei Victoriei (9 mai).

În urma celui de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, România are aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă