13.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

MARATOC, un eveniment caritabil feminist

O mulţime de copii, tineri, părinţi, chiar şi bunici și mame cu copii în cărucioare erau la standurile amenajate în Arena Naţională, la ora 10:00, pentru a procura kiturile de participare la maratonul pe tocuri, potrivit Agerpres.

Printre numeroasele personalităţi din lumea sportului, din lumea artistică sau din televiziune care s-au alăturat acestui eveniment s-au numărat: Elisabeta Lipă, Maricica Puică, Violeta Beclea, Aurelian Temişan, Andrei Ştefănescu, Anca Dinicu, Andreea Bălan, George Burcea, Alexandru Anghel, Bogdan Taşcău, Rareş Varniote, Bogdan Boantă, Andra Gheorghe, Florin Apostol, Julieta Georoiu şi copiii de la Victoria Art, Tania Popa, Răzvan Săvescu, Cosmin Vîjeu, Alexandra Sălceanu și Letiţia Vlădescu. Chiar și bărbaţii au acceptat să alerge pe tocuri pentru a susţine acest proiect.

Startul a fost dat după încălzire, pe rând, pentru trei categorii: 400 de metri, 800 de metri şi 1.200 de metri. Voluntari de la Federaţia Română de Atletism, care au asigurat logistica liniei de start, a traseului, a liniei de sosire și a premierii au supravegheat maratonul pe tocuri. Evenimentul „MARATOC” a fost susţinut de Primăria Capitalei.

Fundaţia „Ajut un Copil” va folosi fondurile încasate din donaţii. Principalul obiectiv al acesteia este finalizarea construcţiei Aşezământului Social Cultural Sf. Muceniţă Filofteia în Nefliu, pentru îngrijirea şi educarea a 20 de copii orfani. De asemnea, de încasări va beneficia și Fundaţia „Nane”, care ajută copii și tinerii cu dizabilităţi şi familiile acestora.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă