11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialMarcel Vela propune ca PTF Nădlac 2 să fie rezervat pentru transportul...

Marcel Vela propune ca PTF Nădlac 2 să fie rezervat pentru transportul de marfă

“Pentru varianta Nădlac 2, o să am o convorbire cu ministrul de Interne din Ungaria astfel încât să separăm traficul de marfă de pe culoarul verde şi autoturismele să le reorientăm spre alte puncte de trecere a frontierei fie Nădlac 1 sau ceea ce optează partea maghiară, în sensul în care vom elibera punctul de trecere Nădlac 2 rezervat strict pentru marfă”, a declarat Marcel Vela, joi, la începutul şedinţei de Guvern. 

De asemenea, el propune şi eliminarea chestionarelor pentru şoferii străini de transport marfă şi semnarea unei declaraţii că în 48 de ore părăsesc România şi nu se opresc decât la benzinării şi în parcări.

“În acelaşi timp cred că ar fi binevenită o ordonanţă militară prin care să eliminăm completarea chestionarelor, a declaraţiilor de către şoferii străini pentru a elibera zona şi a fluidiza traficul, impunând în ordonanţă un timp maxim pe care o să-l discut şi apoi vi-l comunicăm, îl convenim împreună, cu privire la tranzitul teritoriului românesc de către camioanele care trec spre Bulgaria şi Turcia. Aşadar numai completează chestionarul, semnează doar declaraţia că 48 de ore părăsesc România, cu amendamentul că se opresc doar în staţiile de benzină şi parcările impuse prin acel coridor verde de către Ministerul Transporturilor”, a mai afirmat ministrul de Interne.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a spus că poate ar trebui simplificate şi declaraţiile pentru şoferii români care transportă marfă.

“Trebuie simplificate şi pentru şoferii străini, dar cred că declaraţiile trebuie simplificate şi pentru şoferii români şi trebuie scoase anumite lucruri din declaraţie, de exemplu, obligaţia de a se duce pe cel mai scurt drum la locul de izolare, că întâi şoferul se duce să descarce marfa, dacă vine cu marfa. Ori chestiunea aceasta trebuie clarificată. (…) Important este să dăm un semnal către toţi transportatorii de marfă, către toţi şoferi că noi avem ca obiectiv asigurarea în condiţii normale a transportului de marfă şi că nu punem oprelişti care să creeze probleme”, a declarat Ludovic Orban.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă