19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialMasca devine obligatorie în spațiile deschise. Se pregătesc noi restricții

Masca devine obligatorie în spațiile deschise. Se pregătesc noi restricții

Printre aceste măsuri se numără și cea a obligativității purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise.

Potrivit Hotărârii CNSU, spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup.

Totuși, de la această măsură vor fi exceptate persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

De asemenea, CNSU propune ca programul teraselor şi al sălilor de jocuri de noroc să fie interzis în intervalul orar 23,00 – 06,00.

Totodată, în afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, “au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul”.

Propunerile adoptate de CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului în cadrul unei şedinţe programate să se desfăşoare miercuri.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă