12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialMesaje de condoleanțe pentru Cristian Țopescu din partea mai multor personalități

Mesaje de condoleanțe pentru Cristian Țopescu din partea mai multor personalități

Fostul mare fotbalist român Gheorghe Hagi şi-a exprimat regretul, pe pagina sa de Facebook, pentru decesul fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu.

”România pierde astăzi un om de o valoare imensă, un profesionist desăvârşit, un patriot. Vocea lui Cristian Ţopescu va rămâne vie şi inconfundabilă. Odihneşte-te în pace, Cristian Ţopescu!”, a scris Hagi.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat, marţi, după anunţul decesului fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu, că s-a stins vocea care a spus povestea celor mai frumoase momente din sportul românesc.

“Vocea care ne-a făcut cunoscute cele mai importante competiţii sportive din lume, vocea care ne-a spus povestea celor mai frumoase momente din istoria sportului românesc – vocea aceasta acum s-a stins. Domnul Cristian Ţopescu ne-a părăsit astăzi. Odihnească-se în pace!”, a scris Dragnea pe Facebook.

Preşedintele Federaţiei române de canotaj, Elisabeta Lipă, s-a declarat ”şocată” de moartea fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu, menţionând că nu a dispărut doar un comentator sportiv, ci şi un om de mare calitate.

”Pentru mine a fost un şoc când am aflat. Ştiam că este bolnav dar am sperat că medicii pot face minuni. Ultima oară l-am văzut acum o lună şi ceva când am avut o întâlnire la Casa Campionilor. Nu am cuvinte. Din nefericire am pierdut nu numai un comentator de excepţie ci şi un om de mare calitate. Practic toţi am crescut cu comentariile lui, cu vocea lui inconfundabilă. A comentat toate competiţiile majore ale noastre, a fost prezent la momentele importante din viaţa sportivilor români. Face parte fără discuţii din istoria sportului românesc. Chiar dacă nu a cucerit nicio medalie, Cristian Ţopescu a fost un campion al sportului românesc. Nu va putea fi niciodată înlocuit în inimile noastre”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Elisabeta Lipă.

Ivan Patzaichin, fost canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, a declarat, pentru Prosport, că l-a cunoscut pe Cristian Ţopescu la Jocurile Olimpice din Munchen şi l-a respectat de-a lungul carierei entru seriozitatea de care a dat dovadă.

“Nu-mi vine să cred, pleacă cei mai buni oameni din sport în ultimul timp. L-am cunoscut la Jocurile Olimpice din Munchen, era cu zâmbetul pe buze, ştia tot despre mine şi despre sportul meu. Apoi, m-a invitat în studioul Televiziunii Române, imediat după Munchen, am făcut un reportaj foarte interesant. De atunci, s-a legat o prietenie solidă între noi doi. Un adevărat profesionist, se documenta enorm înainte de o transmisiune. Ultima dată ne-am întâlnit acum mai puţin de două luni, era cu zâmbetul pe buze, aşa cum era mereu, cu o vorbă bună pentru fiecare”, a declarat pentru ProSport legendarul Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic şi mondial”, a declarat Ivan Patzaichin, fost canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară.

Fostul mare tenismen, Ion Țiriac, susține că deși nu este un om emotiv, trecerea în neființă a lui Cristian Țopescu l-a șocat, pentru că a fost unul dintre oamenii care l-au învățat multe în viață.

”Eu nu sunt un om emoțional, dar pierderea acestui om mare m-a șocat. Este o piatră de hotar a generației mele, vocea lui nu se poate dubla, nu se poate înloui. Să îl punem acolo pe un soclu, așa cum merită și să îi respectăm viața și cariera.

Vocea lui și amintirea sa ne va rămâne mereu în memorie și vorba aceea, că suntem toți creștini, Dumnezeu să-l odihnească!

El m-a învățat cum să mă comport, cum să gândesc (…) Eu îmi aduc aminte de un episod, în momentul în care mi s-a propus să fie președintele COSR am zis că nu accept, pentru că sunt prea individualist și voi face prea multe schimbări. El mi-a spus că asta este o mare calitate, dar m-a rugat să îmi țin în frâu personalitatea, să nu mă cert cu politicieni și cu oamenii din sport. Bineînțeles că nu m-am putut abține, m-am certat cu politicienii, iar el mi-a spus că era sigur că așa voi face, dar iată că a ieșit ceva bun din treaba asta, că România a construit 400 de săli de sport”, a spus Ion Țiriac, la Antena 3.

Fosta glorie a gimnasticii româneşti, Nadia Comăneci, a decarat pentru RTV că moartea fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu este un moment extrem de trist în istoria României.

“M-aţi trezit cu o veste foarte tristă. Am auzit că era destul de bolnav. Am fost în Europa şi am încercat să îi trimit un mesaj de încurajare. Îmi pare rău, cred că este un moment în care fiecare dintre noi va trebui să ne oprim un minut din ceea ce facem şi să ne gândim la ce a făcut acest om pentru sportul din România şi pentru toată lumea care a fost alături de el. Mă consideram ca şi copilaşul lui. Montrealul s-a scris împreună”, a spus Nadia Comăneci.

”Am vorbit cu Cristian Țopescu ultima dată pe data de 26 și din conversația cu el nu anticipam acest grabnic sfârșit. A fost cel mai mare crainic al României și nu cred că cineva îl va mai egala vreodată. Vocea lui a rămas întipărită în mintea unui întreg popor.

Pierderea lui este irecuperabilă, dar moartea face parte din viață. Să rămânem cu mesajul transmis de fiica lui, ieri”, a declarat Ovidiu Ioanițoaia.

Fostul preşedinte Traian Băsescu, mesaj pe Facebook după moartea fostului comentator sportiv Cristian Ţopescu. Fostul şef de stat spune că numele lui Popescu se leagă fără doar şi poate de marile succese din sportul românesc.

“Drum bun, Om Bun”!

Handbal, gimnastică, fotbal, canotaj, volei, atletism, echitaţie, olimpiade, campionate mondiale, cupe europene, toate marile victorii sportive ale românilor au fost însoţite de comentariile inegalabile şi vocea inconfundabilă a lui Cristian Ţopescu .

Generaţia mea îl aşează pe Cristian Ţopescu alături de momentele de glorie şi de marile victorii ale sportului românesc .

Drum bun către stele, Om Bun”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă