7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialMeteorologii au emis duminică două avertizări cod galben de averse şi vijelii.

Meteorologii au emis duminică două avertizări cod galben de averse şi vijelii.

Prima avertizare cod galben emisă duminică de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) va fi în vigoare de la ora 18.00 până luni la ora 10.00, informează News.ro.

În acest interval, va fi instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Oltenia, local în Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi vestul Munteniei.

Sunt vizate paisprezece judeţe, unde se vor înregistra frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse care vor avea şi caracter torenţial şi izolat grindină şi vor cădea cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat peste 30-40 l/mp.

Conform meteorologilor, pe parcursul zilei de duminică, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi în zonele de deal şi de munte, în Maramureş, Crişana şi Transilvania şi local în Muntenia şi în Dobrogea. Cea de a doua avertizare cod galben emisă duminică de ANM vizează Capitala şi 31 de judeţe şi va fi în vigoare de luni de la ora 10.00 până marţi, la ora 23.00.

Meteorologii spun că în acest interval vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în special în regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte. Vor fi averse local torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă accumulate vor fi de peste 25-30 l/mp şi pe arii restrânse 50-60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul săptămânii, mai afirmă ANM.

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă