19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialMigranți din Irak și Iran, ascunși în mașini, opriți în vama Negru...

Migranți din Irak și Iran, ascunși în mașini, opriți în vama Negru Vodă

În acest context, polițiștii au descoperit, ascunși în mai multe microbuze ce veneau din Turcia și erau conduse de cetățeni din Republica Moldova, treisprezece cetățeni irakieni şi iranieni, care încercau să intre ilegal în România.

Astfel, în data de 5 martie, la punctul de trecere a frontierei Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa, echipe de control formate din polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere al Gărzii de Coastă şi din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, împreună cu polițiști de frontieră bulgari, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Polițiștii au verificat în amănunt mai multe mijloace de transport, înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni moldoveni, care efectuau curse regulate pe ruta Turcia – Grecia – Bulgaria – România – Republica Moldova.

În urma controlului amănunțit, în interiorul a cinci autovehicule, au fost descoperite, ascunse sub banchete și în compartimentele pentru marfă, treisprezece persoane.

„În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak și Iran, șapte bărbați, cinci femei și un minor, fără documente de identitate asupra lor, care au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Vestul Europei.”, a precizat Maria Cîrstea, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

În baza acordului româno – bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă