13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialMiliarde de copii sunt ameninţati de război, sărăcie sau discriminări

Miliarde de copii sunt ameninţati de război, sărăcie sau discriminări

În acest document – intitluat “The Many Faces of Exclusion” (”Multiplele feţe ale excluderii”), publicat miercuri – organizaţia întocmeşte un clasament în 175 de ţări, în funcţie de ameninţările care apasă copilăria în domeniile educaţiei, sănătăţii, nutriţiei şi violenţei.

Singapore şi Slovenia sunt cele mai bine clasate – în faţa ţărilor nordice Norvegia, Suedia, Irlanda. La celălalt pol se află zece ţări din Africa Centrală şi de vest, între care Niger, pe poziţia a 175-a.

România se află pe locul 54 în clasament, iar Republica Moldova pe locul 81, iar Bulgaria pe locul 48 şi Ungaria pe locul 32.

ONG-ul subliniază că, ”în pofida puterii lor economice, militare şi tehnologice”, Statele Unite (pe locul 36), Rusia (37) şi China (40) se clasează în urma unor ţări din Europa de Vest, în acest clasament.

”Faptul că ţări cu niveluri de venit similare prezintă rezultate atât de diferite arată că angajamentul politic şi investiţiile fac o diferenţă crucială”, consideră Helle Thorning-Schmidt, directoarea generală a Save The Children.

În total, peste un miliard de copii trăiesc în ţări care se confruntă cu marea sărăcie, iar 240 de milioane în ţări aflate în război.

Save the Children subliniază, de asemenea, că 575 de milioane de fete trăiesc în societăţi ”în care prejudecăţi sexiste sunt o problemă gravă”.

ONG-ul a observat că aceste trei ameninţări se cumulează în aproximativ 20 de ţări, între care Afganistanul, Somalia, Yemenul sau Sudanul de Sud.

Zonele de conflict concentrează dificultăţile – incidenţa muncii copiilor şi căsătoriile forţate sunt mai importante aici ca oriunde altundeva, iar educaţia universală în ciclul primar este aproape absentă.

ONG-ul îndeamnă guvernele din întreaga lume la o ”acţiune urgentă”.

”Fără asta, promisiunile făcute de toate ţările la ONU în 2015 de a permite fiecărui copil să trăiască, să înveşe şi să fie protejat nu vor fi respectate”, îşi exprimă îngrijorarea Save The Children.

Cele mai citite

Polonia va trimite trupe militare la Jocurile Olimpice de la Paris

Ministrul polonez al apărării a anunțat joi că țara sa va trimite întăriri militare, potrivit flashscore.ro. "Forțele armate poloneze se vor alătura coaliției internaționale...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă