Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Minerii pot face cursuri de reconversie profesională. Ce calificare primesc

Asociația Română pentru Energie Eoliană continuă programul pentru reconversia profesională a personalului din zonele miniere.

Mihai Diac 0 comentarii

Asociația Română pentru Energie Eoliană (Romanian Wind Energy Association – RWEA) continuă programul pentru reconversia profesională a personalului din zonele miniere și din alte regiuni aflate în tranziție energetică, anunță un comunicat de presă difuzat la data de 9 martie 2021.

Proiectul - pilot a fost inițiat în urmă cu doi ani și se numește RenewAcad - Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie.

Astfel, RWEA și companiile membre au inițiat o campanie de centralizare a resurselor umane active la nivel național în domeniul energiei din surse regenerabile, analiza urmând să indice atât numărul angajaților actuali din domeniu, cât și necesarul preconizat a fi utilizat pentru viitoarele proiecte și competențele profesionale necesare. Rezultatele vor fi corelate cu analiza angajaților din sectorul minier, pentru a identifica decalajul de competențe ale minerilor în comparație cu cele ale tehnicienilor din industria regenerabilelor.

Comentarii

loading...