Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Ministerul Culturii: Regulamentul-cadru pentru acordarea sporurilor a fost aprobat

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a anunţat că, în şedinţa de guvern de joi, Executivul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal şi mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă.

Rl online 0 comentarii

Adoptarea acestui regulament-cadru reprezintă „o primă confirmare a faptului că măsurile pe care conducerea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) şi le-a asumat în ultimele zile, în cadrul întâlnirilor care au avut loc între aceasta şi organizaţiile sindicale din domeniul culturii, vor fi îndeplinite”.

Proiectul cuprinde reglementări privind stabilirea locurilor de muncă considerate periculoase, stabilirea categoriilor de personal care pot beneficia de sporul pentru condiţii de muncă, mărimea concretă a acestui spor, precum şi condiţiile de acordare a acestuia.

Sporul pentru condiţii de muncă se acordă cu titlu de compensare materială a riscurilor la care persoanele vizate se supun prin desfăşurarea activităţii în altfel de condiţii decât cele prezumate a ocroti sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a angajaţilor. Aceste condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare se stabilesc şi sunt recunoscute potrivit buletinelor de determinare sau, după caz, de expertizare a locurilor de muncă respective.

Comentarii

loading...