14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialMinisterul de Interne a răspuns la întrebarea "Pot să beau 3 beri...

Ministerul de Interne a răspuns la întrebarea “Pot să beau 3 beri fără să pățesc nimic?”

După scandalul în care a fost implicat fostul sportiv Ilie Năstase – pe care polițiștii l-au găsit la volan sub influența alcoolului, Ministerul Afacerilor Interne a publicat un răspuns la întrebarea unui șofer care a vrut să știe dacă poate consuma trei beri fără să pățească nimic.

Întrebarea la care a dorit să răspundă Ministerul de Interne a fost următoarea: 

“Este adevărat că pot să beau 3 beri fără să pățesc nimic? Am înțeles că la fiolă iese 0,05!”

Răspunsul prezentat pe Facebook este următorul:

1. Din punctul nostru de vedere puteți să beți câte beri vreți, atât timp cât nu conduceți după, deși consumul excesiv de alcool dăunează grav sănătății!
2. Alcoolemia este stabilită de etilotest și nu este identică pentru toată lumea la aceeași cantitate de alcool consumată! 
3. Dacă totuși vreți să conduceți, vă recomandăm berea fără alcool…este mai bine și pentru dumneavoastră și pentru participanții la trafic, dar și pentru noi!”

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...
Ultima oră
Pe aceeași temă